Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, vanillemerg, suiker en ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot 3 millimeter dik. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het deeg van de randen en leg de blindbakvulling erop. Bak de bodem circa 15 minuten. Verwijder de blindbakvulling.
Riz Impératrice
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Laat de rozijnen circa 15 minuten wellen in het hete water. Breng de melk en de poedersuiker aan de kook. Voeg de rijst toe. Dek de pan af met een bakpapiertje en gaar de rijst in circa 30 minuten in de oven. Voeg na het garen de uitgelekte rozijnen, boter, het ei en de eidooiers toe. Meng goed door en verdeel de vulling over de taartbodem.
Topping
Smelt de boter. Schil en snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op de rijst. Bestrijk met de gesmolten boter en bestuif met de rietsuiker en kaneel. Bak de taart nog 20 minuten.
Meld je aan en praat mee