De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Appel-honingtaartjes

90 MIN
Appel-honingtaartjes
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Kneed suiker, boter, bloem en het ei tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg dun uit, steek er een cirkel uit en bekleed de tartalette vormpjes ermee.



Amandelvulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom op een bakplaatje afgespoeld met koud water, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Meng het amandelspijs met een gelijk deel banketbakkersroom en vul de vormen met de amandelvulling. Bak de bodem in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodems afkoelen.

Appelvulling
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verwarm de boter in de pan bak de blokjes met de suiker en het kaneelpoeder goudbruin. Laat de vulling afkoelen.

Eiwitschuim
Breng in een pan het water, suiker en honing aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud.
Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Verdeel de appelvulling in hoopjes over de bodems. Spuit het eiwitschuim rond de vulling in een spiraal naar boven. Brand het schuim met een gasbrander goudbruin.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker