De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom

Dit vrolijke appeldessert krijgt extra veel smaak door de amandelvulling en calvadosroom.

300 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom

Bereidingswijze

Sloffendeeg
Kneed alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine met de deeghaak tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Vet de springvorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 8 millimeter dikte. Leg de deegplak in de springvorm en snijd het overige deeg weg zodat alleen de bodem bedekt is. Zet de springvorm in de vriezer en laat koud worden.

Amandelroom
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Schep de banketbakkersroom in de keukenmachine en meng met een vlinder beetje bij beetje het amandelspijs erdoor. Verdeel de amandelroom over het deeg in de springvorm. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat circa 30 minuten afkoelen.

Appelcompote
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels brunoise.
Verhit de boter in een pan en fruit de appelblokjes licht. Voeg de suiker en abrikozenjam toe en warm kort mee. Vul de springvorm met de appelcompote en zet de taart 10 tot 15 minuten in de vriezer.

Calvadossaus
Klop de room lobbig met de poedersuiker en voeg de calvados toe. 

Serveren:
Snijd de taart in gelijke punten en serveer de calvadosroom apart. 

Tip: Je kunt ook zelf banketbakkersroom maken, klik hier voor het recept.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.