De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelcrumble

30 MIN
Appelcrumble

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaal in met boter. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng in de ovenschaal de appels met het rasp van de citroen en de helft van de suiker. Kneed bloem, havermout, boter, resterende suiker en het zout met elkaar en wrijf met je handen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appels. Bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker