De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-cranberrycompote met steranijsschuim

Maak indruk op je vrienden met dit bijzondere gerecht van appel-cranberrycompote met steranijsschuim.

30 MIN
Appel-cranberrycompote met steranijsschuim

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags klaarmaken:

Bitterkoekjes
Leg de bitterkoekjes minstens 1 uur buiten de verpakking zodat ze iets kunnen indrogen. Snijd de bitterkoekjes in stukjes van 2 millimeter en meng er de likeur en ahornsiroop door.

Appelcompote
Schil de appels, snijd ze in vier parten, verwijder de klokhuizen en snijd elke part in stukjes van circa 5 millimeter. Zet ze op in een brede pan met witte wijn, sap en rasp van mandarijn en honing. Leg een deksel half op de pan en laat de appels 12-15 minuten stoven op middelhoog vuur tot compote. Voeg na circa 5 minuten de cranberries toe. Laat de compote afkoelen om de koelkast.

’s Avonds afmaken:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ringvormen en bakplaat licht in met olijfolie en zet ze op een bakplaat.

Appelcompote
Verwarm de appelcompote en vul de stekers driekwart met warme compote en druk het stevig aan.

Steranijsschuim
Klop in een ontvette kleine glazen kom het eiwit met de handmixer schuimig. Voeg onder voortdurend kloppen, in drie delen de witte basterdsuiker toe tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Voeg bij de laatste hoeveelheid suiker ook het steranijspoeder toe. Strijk het schuim met een paletmes in de ringvormen en vorm ‘pieken’ aan de bovenkant. Haal de ringen eraf. Zet circa 5 minuten in de oven tot het schuim goudbruin is gekleurd.

Bitterkoekjes
Scheur de muntblaadjes klein en meng voorzichtig met een lepel door de bitterkoekjes.

Opmaak bord
Zet de ‘taartjes’ met een paletmes voorzichtig op de borden. Lepel de bitterkoekjes er in een cirkel omheen. Zorg dat het groen van de munt ook verspreid ligt. Lepel er nog wat saus omheen.

Tip
Als het steranijspoeder niet verkrijgbaar is, maar hele steranijs wel, vijzel ze dan fijn en zeef het poeder bij de meringue. In plaats van steranijs kan er ook kaneelpoeder of andere gevijzelde specerijen door het schuim worden gemengd. 
 

 
Roze bellen uit Hongarije


Een nieuwe cultdrank! Roze bellen uit Hongarije? Sparkelina zou je kunnen zeggen, want dit is een op en top vrouwelijke wijn (ook gemaakt door vrouwen trouwens). Heren laat je niet uit het veld slaan, want deze speelse, sprankelende wijn zal ook jullie aanspreken! Hij is fris met een beetje exotisch fruit in de geur.
Lekker koel drinken is hier het devies. En hoewel ik er deze zomer op het strand veelvuldig van genoten heb, is de wijn ook bij dit nagerecht heerlijk! Bijkomende voordeel? Er zit een schroefdop op dus na het openen is de fles gewoon weer gemakkelijk te sluiten waardoor er zo min mogelijk koolzuur verdwijnt. Handig als je een klein glaasje wilt serveren bij het dessert en nog een restje voor jezelf wilt bewaren voor je private after dinner party!

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker