’s Middags klaarmaken:
Bitterkoekjes
Leg de bitterkoekjes minstens 1 uur buiten de verpakking zodat ze iets kunnen indrogen. Snijd de bitterkoekjes in stukjes van 2 millimeter en meng er de likeur en ahornsiroop door.
Appelcompote
Schil de appels, snijd ze in vier parten, verwijder de klokhuizen en snijd elke part in stukjes van circa 5 millimeter. Zet ze op in een brede pan met witte wijn, sap en rasp van mandarijn en honing. Leg een deksel half op de pan en laat de appels 12-15 minuten stoven op middelhoog vuur tot compote. Voeg na circa 5 minuten de cranberries toe. Laat de compote afkoelen om de koelkast.
’s Avonds afmaken:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ringvormen en bakplaat licht in met olijfolie en zet ze op een bakplaat.
Appelcompote
Verwarm de appelcompote en vul de stekers driekwart met warme compote en druk het stevig aan.
Steranijsschuim
Klop in een ontvette kleine glazen kom het eiwit met de handmixer schuimig. Voeg onder voortdurend kloppen, in drie delen de witte basterdsuiker toe tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Voeg bij de laatste hoeveelheid suiker ook het steranijspoeder toe. Strijk het schuim met een paletmes in de ringvormen en vorm ‘pieken’ aan de bovenkant. Haal de ringen eraf. Zet circa 5 minuten in de oven tot het schuim goudbruin is gekleurd.
Bitterkoekjes
Scheur de muntblaadjes klein en meng voorzichtig met een lepel door de bitterkoekjes.
Opmaak bord
Zet de ‘taartjes’ met een paletmes voorzichtig op de borden. Lepel de bitterkoekjes er in een cirkel omheen. Zorg dat het groen van de munt ook verspreid ligt. Lepel er nog wat saus omheen.
Tip
Als het steranijspoeder niet verkrijgbaar is, maar hele steranijs wel, vijzel ze dan fijn en zeef het poeder bij de meringue. In plaats van steranijs kan er ook kaneelpoeder of andere gevijzelde specerijen door het schuim worden gemengd.
Roze bellen uit Hongarije
|
Meld je aan en praat mee