Appel-kaneelmuffins

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Snijd de citroen doormidden en pers het sap. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik. Week de appelstukjes in het citroensap. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met de vormpjes. Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld. Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe. Roer goed door. Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag. Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Tip: je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Ingredienten

10
Porties

Appel-kaneelmuffins

  • 1 citroen
  • 2 appels, Braeburn
  • 2 eieren
  • 0.25 tl zout
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 200 g pompoenpuree
  • 100 g witte rijstbloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 2 el pompoenpitten

Extra nodig

  • citruspers
  • dunschiller
  • cupcaketray
  • muffin- of cupcakevormpjes
Geef je waardering
5