De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-kaneelmuffins

45 min (voor)bereidingstijd
Appel-kaneelmuffins

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de citroen doormidden en pers het sap. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik. Week de appelstukjes in het citroensap. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met de vormpjes. Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld. Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe. Roer goed door. Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag. Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Tip: je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker