De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Apenkoppen

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Apenkoppen

Bereidingswijze

Deeg
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje het cacaopoeder, boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. 

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter. Snijd met behulp van de mal de apenkoppen uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.

Gekleurde marsepein
Voor bruine marsepein kneed je een beetje kaneelpoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.

Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare pasta. Smelt de chocolade. Vouw twee cornetjes van het bakpapier en vul deze met de fondant en de gesmolten chocolade.

Rol de marsepein uit en snijd van de marsepein een kopje, snoet en oren. Zet dit met fondant vast op de koekjes. Spuit ogen met de fondant en de chocolade en laat dit uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.