Antilliaanse melk en koekjes (pindakoekjes & mango colada)

5
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd

Pindakoekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pinda’s en amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maal de pinda's en amandelen fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.

Vijzel de kruidnagels fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit Meng het vanillemerg, de bloem, het kaneel en bakpoeder door de kruidnagels.

Breek de eieren boven een kom. Klop met de keukenmachine de boter met suiker luchtig in een keukenmachine en voeg beetje bij beetje de eieren erdoor. Voeg het pindamengsel toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en spatel door tot de bloem goed is opgenomen. Kneed het geheel tot een deeg.

Bestrooi je handen met bloem en pak een balletje deeg zo groot als een golfbal. Rol er een staaf van circa 10 centimeter van en leg deze in een S-vorm op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin in de oven.

TIP
Gebruik je xl eieren, neem dan 2 eieren in plaats van 3.

Mango colada
Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees fijn in een blender. Voeg naar smaak ananassap, gecondenseerde melk en kokosmelk toe.

Ingredienten

4
Personen

Pindakoekjes

  • 300 g ongezouten pinda's
  • 20 g amandelen
  • 2 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 400 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 g zachte boter
  • 225 g suiker

Mango colada

  • 1 mango
  • ananassap naar smaak
  • gecondenseerde melk naar smaak
  • kokosmelk naar smaak

Extra nodig

  • vijzel
  • mixer
  • keukenmachine/mixer
  • blender
Geef je waardering
5