De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antilliaanse kokosmuffins & kokossmoothie

25 MIN
Antilliaanse kokosmuffins  & kokossmoothie

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kokosmuffins
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bestrijk de vormpjes met olie. Smelt de boter, zonder te koken, in een pan. Meng de geraspte kokos en de suiker in een kom. Voeg de margarine, water, koffiemelk, en kokosaroma toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar met de handmixer. Meng in een andere grote kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg, al roerende met de handmixer, beetje bij beetje het kokosmengsel toe. Meng met de handmixer goed door elkaar en roer daarna door met een spatel. Vul de muffinvormpjes, met behulp van twee eetlepels, tot aan de rand met het kokosmengsel. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

TIP: meng voor een vrolijke versiering wat kokosrasp met een beetje grenadine. Strooi dit op de muffin.

Kokossmoothie
Pel de bananen. Schil en snijd de ananas in blokjes. Pureer de bananen, ananas, kokosmelk en het ananassap. Schenk de smoothie in glazen en bestrooi met de geraspte kokos.

Serveertip: je kunt ook het glas extra versieren. Doop het randje van het glas in wat water en vervolgens in wat geraspte kokos voor een feestelijk randje om je glas.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker