Antilliaanse kokosmuffins & kokossmoothie

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
1 uur en 25 minuten totale tijd

Kokosmuffins
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bestrijk de vormpjes met olie. Smelt de boter, zonder te koken, in een pan. Meng de geraspte kokos en de suiker in een kom. Voeg de margarine, water, koffiemelk, en kokosaroma toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar met de handmixer. Meng in een andere grote kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg, al roerende met de handmixer, beetje bij beetje het kokosmengsel toe. Meng met de handmixer goed door elkaar en roer daarna door met een spatel. Vul de muffinvormpjes, met behulp van twee eetlepels, tot aan de rand met het kokosmengsel. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

TIP: meng voor een vrolijke versiering wat kokosrasp met een beetje grenadine. Strooi dit op de muffin.

Kokossmoothie
Pel de bananen. Schil en snijd de ananas in blokjes. Pureer de bananen, ananas, kokosmelk en het ananassap. Schenk de smoothie in glazen en bestrooi met de geraspte kokos.

Serveertip: je kunt ook het glas extra versieren. Doop het randje van het glas in wat water en vervolgens in wat geraspte kokos voor een feestelijk randje om je glas.

Ingredienten

10
Porties

Kokosmuffins

  • 150 g boter
  • 250 g geraspte kokos
  • 250 g suiker
  • 125 ml water
  • 1 el kokosaroma
  • 125 ml koffiemelk
  • 1 vanillestokje
  • 16 g bakpoeder
  • zout
  • 450 g bloem

kokossmoothie

  • 2 bananen
  • 150 g ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml ananassap
  • 2 el geraspte kokos

Extra nodig

  • olie om in te vetten
  • handmixer
  • muffinvormpjes
  • blender
Geef je waardering
1