Antakya kebab:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze geblakerd zijn. Verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd de peterselie, lente-ui, munt en groene peper fijn.
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine heel fijn en breng op smaak met zout.
Vorm met natte handen platte ronde kebab (als soort pizzaatjes) of 1 grote platte ronde kebab en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kebabs in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
Gegrilde groente:
Snijd de groene pepers, tomaten en paprika’s in grove stukken. Verhit een grillpan en gril de groente circa 10 minuten tot er een mooie grillstreep ontstaat. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kebabs op bakpapier met de gegrilde groente.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze geblakerd zijn. Verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd de peterselie, lente-ui, munt en groene peper fijn.
0 reacties