De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antakya kebab met gegrilde groente

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze geblakerd zijn. Verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd de peterselie, lente-ui, munt en groene peper fijn.

45 min kooktijd
Antakya kebab met gegrilde groente

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Antakya kebab:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze geblakerd zijn. Verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd de peterselie, lente-ui, munt en groene peper fijn.
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine heel fijn en breng op smaak met zout. 
Vorm met natte handen platte ronde kebab (als soort pizzaatjes) of 1 grote platte ronde kebab en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kebabs in circa 13 minuten goudbruin en gaar.

Gegrilde groente:
Snijd de groene pepers, tomaten en paprika’s in grove stukken. Verhit een grillpan en gril de groente circa 10 minuten tot er een mooie grillstreep ontstaat. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 
Serveer de kebabs op bakpapier met de gegrilde groente.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker