De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

angel food cake met kokos

45 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Angel food cake met kokos

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten tot zachte pieken in een vetvrije kom. Voeg beetje voor beetje de suiker toe. Rasp de schil van de citroen. Meng de rest van de suiker met de bloem, bakpoeder en het zout. Spatel het bloem-suikermengsel door het eiwitschuim. Pers het sap van een halve citroen uit boven het schuim en meng goed door. Vet de tulbandvorm in, bestuif met bloem en schenk het beslag erin. Strijk het beslag strak af zodat er geen luchtbellen kunnen ontstaan. Bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op de kop op een rooster afkoelen.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de kokosrasp op een bakplaat in 12 minuten goudbruin en laat afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de cake rondom met slagroom en bestrooi met de kokosrasp.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker