De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amerikaanse chocokoekjes

260 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Amerikaanse chocokoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Smelt de chocolade au bain marie. Meng bloem, bakpoeder en cacaopoeder met elkaar. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en meng het vanillemerg erdoor. Los de suiker op in de vanilleboter en roer de chocolade erdoor. Meng dit door het bloemmengsel en roer het ei erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie tot een toffee van circa 6 centimeter doorsnede. Laat minstens 4 uur in de koeling opstijven.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het deeg in plakken van 5 millimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Pas op de koekjes verbranden snel. Laat de koekjes afkoelen.

Vulling
Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekjes en druk er een ander koekjes tegenaan. Je kunt de vulling ook een in spuitzak met een gladde spuitmond doen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker