Deeg
Smelt de chocolade au bain marie. Meng bloem, bakpoeder en cacaopoeder met elkaar. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en meng het vanillemerg erdoor. Los de suiker op in de vanilleboter en roer de chocolade erdoor. Meng dit door het bloemmengsel en roer het ei erdoor. Verpak het deeg in plasticfolie tot een toffee van circa 6 centimeter doorsnede. Laat minstens 4 uur in de koeling opstijven.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het deeg in plakken van 5 millimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Pas op de koekjes verbranden snel. Laat de koekjes afkoelen.
Vulling
Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekjes en druk er een ander koekjes tegenaan. Je kunt de vulling ook een in spuitzak met een gladde spuitmond doen.
0 reacties