Taartdeeg
Kneed van de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en zout een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Schil en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Meng suiker, maïzena, kaneel en nootmuskaat. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de suiker. Smelt de boter. Hussel de appelplakjes door de suiker en meng er de boter door.
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bekleed de taartvorm ermee. Snijd het overige deeg van de vorm en kneed bij elkaar. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel de vulling in de vorm en druk goed aan. Rol het overige deeg uit en bedek de taart ermee. Druk de randen goed en maak een gaatjes in de taart om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel, bestrooi met suiker en bak de taart in de oven in circa een uur goudbruin en gaar.
Meld je aan en praat mee