De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

American Apple pie

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
American Apple pie

Bereidingswijze

Taartdeeg
Kneed van de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en zout een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling 
Schil en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Meng suiker, maïzena, kaneel en nootmuskaat. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de suiker. Smelt de boter. Hussel de appelplakjes door de suiker en meng er de boter door.
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bekleed de taartvorm ermee. Snijd het overige deeg van de vorm en kneed bij elkaar. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel de vulling in de vorm en druk goed aan. Rol het overige deeg uit en bedek de taart ermee. Druk de randen goed en maak een gaatjes in de taart om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel, bestrooi met suiker en bak de taart in de oven in circa een uur goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk
Francine Vanhoudt
21-02-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.