Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
-
Maak de hele grapefruit schoon en snijd in stukjes. Snijd de halve grapefruit in dunne plakjes.
-
Doe de stukjes grapefruit in een kom met de kaneel en ahornsiroop en meng goed door.
-
luchtig in ca. 5 minuten. Voeg al kloppend de olijfolie geleidelijk toe en klop tot de olie helemaal is opgenomen.
-
Spatel het amandelmeel en het bakpoeder voorzichtig door het eimengsel. Spatel daarna het grapefruit-kaneelmengsel door het beslag. Giet het in de met bakpapier beklede cakevorm.
-
Leg de plakjes grapefruit op het beslag. Besprenkel elke plak met wat rietsuiker en bak de cake 40-45 minuten in de oven of tot een prikker er in het midden weer schoon uitkomt. Laat de amandeltaart afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
-
Snijd de taart met een scherp mes in punten. Serveer met een lepel yoghurt.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
2 reacties
Deze taart is inderdaad niet vegan. Als je de eieren wil vervangen met aquafaba heb je ongeveer 225 gram nodig.
Groetjes,
Team-24Kitchen