De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Amandeltaart met grapefruit

Deze taart is niet alleen een lust voor het oog. Het is ook nog eens supermakkelijk om te maken én net even iets gezonder dan een 'gewone' taart. Onze enige echte Miljuschka deelt haar recept.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Miljuschka: Frisse start Amandeltaart met grapefruit

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Taart met amandelen en grapefruit. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar? Ik zal je nog een geheim vertellen. Neem gerust een tweede stuk want naast dat deze taart verrukkelijk is, is het ook net even iets gezonder.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm met bakpapier. 

  2. Maak de hele grapefruit schoon en snijd in stukjes. Snijd de halve grapefruit in dunne plakjes. 

  3. Doe de stukjes grapefruit in een kom met de kaneel en ahornsiroop en meng goed door. 

  4. luchtig in ca. 5 minuten. Voeg al kloppend de olijfolie geleidelijk toe en klop tot de olie helemaal is opgenomen. 

    Hoe weet je dat je eieren luchtig genoeg zijn? Simpel! Als je de garde optilt uit de luchtig geklopte eieren, moet het langzaam en in brede linten naar beneden vallen. Maar geklopte eieren moet ook heel licht van kleur zijn en moet flink zijn toegenomen in volume. 

  5. Spatel het amandelmeel en het bakpoeder voorzichtig door het eimengsel. Spatel daarna het grapefruit-kaneelmengsel door het beslag. Giet het in de met bakpapier beklede cakevorm.  

  6. Leg de plakjes grapefruit op het beslag. Besprenkel elke plak met wat rietsuiker en bak de cake 40-45 minuten in de oven of tot een prikker er in het midden weer schoon uitkomt. Laat de amandeltaart afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. 

  7. Snijd de taart met een scherp mes in punten. Serveer met een lepel yoghurt. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Deze taart is toch niet vegan? Er zitten 5 eieren in... Hoeveel gram auqaufaba is nodig om de eieren te vervangen?
Suzanne Cosijn-Boon
24-09-2024
Hi!

Deze taart is inderdaad niet vegan. Als je de eieren wil vervangen met aquafaba heb je ongeveer 225 gram nodig.

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
25-09-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.