De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Alberts speciale nasi goreng

Vraag een indo om nasi goreng en je krijgt een familierecept. We gingen langs bij Indische Albert en hij deelt zijn bijzondere recept.

Direct naar recept
Nasi goreng van Indische Albert

Een recept van

Vraag een indo om nasi goreng en je krijgt misschien wel een waanzinnig familierecept in de schoot geworpen. Althans, als het geheime recept gedeeld mág worden. Job en Perry gingen voor de show INDO FOOD langs bij Indische Albert en hij was bereid om zijn bijzondere recept prijs te geven. Bedankt, Ap!

Bereidingswijze

Stap 1:
Haal de kop, staart en het vel van de makreel en snijd het in vier stukken.

Stap 2:
Rooster de kemirinoten in een oven of koekenpan.

Stap 3:
Wrijf de geroosterde kemirinoten fijn in een vijzel. Snijd de uien, knoflook en lombok klein. 
Bak deze met de sambal, kemirinoten (en trassi) in een wok op niet te hoog vuur.

Stap 4:
Los de kokoscrème op in heet water, tot het een dik papje is. Voeg dit papje toe aan de wokpan en roer alles goed door. Kneus de citroengrasstengel (zie video voor de techniek) en voeg hem samen met de limoenblaadjes toe.

Stap 5:
Laat dit geheel pruttelen tot er olie naar boven komt, dan is de saus klaar. Zet het vuur uit. Leg de makreelmoten in de saus en laat dit minstens een kwartier intrekken. Haal de moten uit de pan en schep de rijst erin. Schep alles goed door totdat de rijst een kleurtje krijgt.

Stap 6:
Bak het geheel nog even zodat het warm wordt. Serveer eventueel met ikan teri (gebakken zoute visjes).

Optioneel:
Voor ikan pepesan: wikkel de makreel in aluminium of bananenblad en rooster een half uur (op 180 graden Celsius) in de oven. Of stoom de vis in een stoompan.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.