Ajam Paniki, witte kool in het zuur & sambal goreng telor

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Witte kool in het zuur
Snijd de kool van de kern af in dunne repen en schep de kool in een kom. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen. Breng voor de marinade water, suiker en peper aan de kook. Meng de marinade, azijn en rozijnen door de kool. Laat de kool minimaal 15 minuten marineren.

Ajam Paniki
Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin. Pel en snipper de uien. Snijd de pepers in ringen. Vijzel de uien en peper tot een boemboe. Schil en snijd de gember in grove stukken. Haal de kip uit de pan. Fruit de boemboe en gember circa 10 minuten in de pan van de kip. Voeg de kip weer toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met kokosmelk en kook de kip, op laag vuur, circa 10 minuten tot de kokosmelk ingekookt is en de kip gaar is.

Sambal goreng telor
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Giet af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui, peper en knoflook in circa 3 minuten. Voeg salamblad, laos, suiker en tamarinde toe. Blus af met de groentebouillon. Voeg de kokosmelk toe en kook rustig in circa 5 minuten in. Halveer de eieren, lepel de saus erover en bestrooi met gebakken uitjes, garnalen en kokos.

Verdeel de kool, de kip met saus en de eieren over borden. Serveer met gekookte rijst.

Tip: bij het vermeerderen van het recept hoef je de pepers niet evenredig te vermeerderen met de rest van de ingrediënten. Proef van tevoren hoe heet de pepers zijn (rauw) en voeg naar smaak meer pepers toe.

Ingredienten

4
Personen

Witte kool in het zuur

  • 0.25 witte kool
  • 1 rode peper
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 50 ml azijn
  • 2 el rozijnen

Ajam Paniki

  • 3 el sojasaus
  • 500 g Kip
  • 3 rode uien
  • 2 uien
  • 5 rode pepers
  • 3 cm gember
  • 200 ml kokosmelk

Sambal goreng telor

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojaolie
  • 2 salamblad
  • 2 cm laos
  • 1 tl suiker
  • 1 tl tamarindepasta
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 el gebakken uitjes
Geef je waardering
5