Abrikozen-linzertaart

2
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd
Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eidooiers, suiker, rasp van de citroen en het kaneelpoeder met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Hazelnootspijs
Maal de hazelnoten met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een spijs.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de rest van deeg van de vorm. Verdeel het hazelnootspijs en daarna de abrikozenjam over de taartvorm. Kneed het deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd met een mes of pizzawiel repen van 1,5 centimeter breed. Leg de repen in een raster over de abrikozenjam en druk goed aan. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel.

Bak de linzertaart in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

1
Personen

Deeg

  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 185 g boter
  • 2 eidooiers
  • 70 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 tl kaneelpoeder

Hazelnootspijs

  • 120 g hazelnoten
  • 120 g suiker
  • 0.5 eiwit

Vulling

  • 450 g abrikozenjam

Extra nodig

  • plasticfolie
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • gekartelde taartvorm van 16 cm doorsnede
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
2