De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozen-linzertaart

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Abrikozen-linzertaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eidooiers, suiker, rasp van de citroen en het kaneelpoeder met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Hazelnootspijs
Maal de hazelnoten met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een spijs.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de rest van deeg van de vorm. Verdeel het hazelnootspijs en daarna de abrikozenjam over de taartvorm. Kneed het deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd met een mes of pizzawiel repen van 1,5 centimeter breed. Leg de repen in een raster over de abrikozenjam en druk goed aan. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel.

Bak de linzertaart in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker