Deze aardbeienkoekjes met pijnboompitten zijn lekker fris en zomers. De combinatie van de zoete aardbeien met de pijnboompitten geven deze koekjes een verassende bite. Benieuwd? Bekijk dan hier het recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 mespunt zout
  • 120 g gedroogde aardbeien
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g pijnboompitten
  • 25 g rietsuiker, om te bestrooien

Extra nodig

  • mixer
  • bakpoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer in de mixer de boter, suiker, vanille en het zout romig.  

Stap 2: 
Hak de gedroogde aardbeien grof. Voeg het ei en daarna de bloem met het bakpoeder toe aan het botermengsel. Meng de gehakte aardbeien en de pijnboompitten erdoor. 

Stap 3: 
Schep het deeg met een ijsknijper of een grote lepel in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Druk een beetje plat. 

Stap 4: 
Bak de koekjes circa 8 -10 minuten in de oven. In het midden mogen ze nog een beetje zacht zijn en langs de randen licht gebakken. Bestrooi de nog warme koekjes met een beetje rietsuiker. Hierdoor worden ze extra knapperig. 

Geef je waardering

25
Aardbeienkoekjes met pijnboompitten
Aardbeienkoekjes met pijnboompitten