De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

aardbeien-roomijs

Steeds meer mensen maken zelf ijs. Niet heel gek want je kan eindeloos variëren met jouw favoriete ingrediënten. Ga eens aan de slag met dit aardbeien-roomijs.

540 MIN
boretti aardbei

Een recept van

Steeds meer mensen maken zelf ijs. Niet heel gek want je kan eindeloos variëren met jouw favoriete ingrediënten. Ga eens aan de slag met dit aardbeien-roomijs. Supermakkelijk om te maken met de handige ijsmachine van Boretti.

Bereidingswijze

Voorbereiding

 1. Breng de room en melk samen aan de kook. Klop in de tussentijd de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en zout op tot dik schuim.
 2. Als de melk en room koken, haal je het van het vuur en giet al kloppend een flinke scheut in het dooiersschuim.
 3. Giet daarna het mengsel terug in de hete melk terwijl je blijft roeren. Verwarm rustig door maar laat niet koken. Dan bestaat de kans dat het mengsel gaat schiften.
 4. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het liefst een nacht in de koelkast om de smaken in te laten trekken.

Volgende dag

 1. Was de aarbeien en maak ze schoon. Pureer daarna in een blender tot een puree. Haal eventueel de aardbeienpuree door een fijne zeef om de zaadjes te verwijderen. Voeg het citroensap toe. 
 2. Meng de aardbeienpuree door het roommengsel.
 3. Laat het dan een klein uurtje draaien inde Boretti ijsmachine.
 4. Schep mooie bollen en serveer met verse aardbeien en aardbeiensiroop.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker