Voorbereiding
- Breng de room en melk samen aan de kook. Klop in de tussentijd de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en zout op tot dik schuim.
- Als de melk en room koken, haal je het van het vuur en giet al kloppend een flinke scheut in het dooiersschuim.
- Giet daarna het mengsel terug in de hete melk terwijl je blijft roeren. Verwarm rustig door maar laat niet koken. Dan bestaat de kans dat het mengsel gaat schiften.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het liefst een nacht in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
Volgende dag
- Was de aarbeien en maak ze schoon. Pureer daarna in een blender tot een puree. Haal eventueel de aardbeienpuree door een fijne zeef om de zaadjes te verwijderen. Voeg het citroensap toe.
- Meng de aardbeienpuree door het roommengsel.
- Laat het dan een klein uurtje draaien inde Boretti ijsmachine.
- Schep mooie bollen en serveer met verse aardbeien en aardbeiensiroop.
2 reacties
En persoonlijk vind ik echt roomijs veel lekkerder en veel minder zwaar dan degene met eieren. Verder is ook het maken van roomijs, dus zonder eieren, veel eenvoudiger, je hoeft het helemaal niet te koken als je met gepasteuriseerde melk en room werkt.
Voor de rest kun de de voorbereidingen op de eerste dag zeer vereenvoudigen. Je hoeft het mengsel niet te verhitten omdat er geen eieren in zitten. Je mengt de vloeibare ingrediënten in 1 kom dus inclusief de aardbeienpuree, de droge ingrediënten in de andere. waarna je ze beide mengt. Daarna 8-24 uur in de koelkast zetten om te rijpen. 2e dag haal je het uit de koelkast en doe je het in de ijsmachine. Veel eenvoudiger en in ieder geval echt roomijs en zonder dat het zo overdreven vettig aanvoelt in de mond. Verder komt de smaak van aardbeien ten goed omdat de ei-smaak geen afbreuk doet aan het roomijs. Oh, en geen kans op klontjes gestold ei :)