Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het aanrechtblad met bloem. Leg steeds 2 plakjes deeg op elkaar en rol ze in de lengte uit tot een langwerpige lap (24 cm). Prik het deeg in met een vork. Maak op deze wijze 4 bodems en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze in dunne plakjes. Ris de rozemarijnnaalden van de takjes. Hak de rozemarijnnaalden fijn. Beleg het deeg dakpansgewijs met de aardappelplakjes, laat 0,5 cm van de randen vrij. Verdeel er stukjes kaas en gehakte rozemarijn over. Strooi er zout en peper naar smaak over en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappeltaart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties