Aardappelpuree met broccoli en gehaktballetjes in tomatensaus met een verrassing (mozzarellakern)

25
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd de steeltjes en blaadjes fijn. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de helft van de ui, knoflook en alle basilicumsteeltjes. Voeg de passata toe en laat een kwartiertje pruttelen.

Verwarm ondertussen de oven tot 180 graden en meng het gehakt met peper, zout, de resterende ui, knoflook, het ei, de basilicumblaadjes en paneermeel. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg apart.

Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Vul de gehaktballetjes met de mozzarella en vouw goed dicht. Haal ze door de bloem. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de balletjes goudbruin.

Verdeel de tomatensaus over een ruime ovenschaal of braadslee en leg hierin de balletjes op. Gaar 30 minuten in de oven.

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Breng een tweede pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli met het bouillonblokje in vijf minuten beetgaar en giet af.  Giet de aardappels af en stamp samen met de melk en boter tot puree. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de aardappelpuree met de broccoli en gehaktballetjes in tomatensaus.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 700 ml passata
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 el bloem
  • 1 kg stevige aardappels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • 50 ml volle melk
  • 25 gr roomboter
Geef je waardering
25