De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

3x aziatische oesters

Oesters: je vindt het niks, of je vindt het fantastisch. Met deze 3 variaties van Eveline is er in ieder geval genoeg keus!

10 min voorbereidingstijd
Aziatische oesters op 3 manieren

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Mijn tip als je geen oestermes hebt: gebruik een platte schroevendraaier! Slurpen maar."

Bereidingswijze

Oesters

  1. Open de oesters met een oestermes en snijd ze los van de schelp. Serveer ze op een bord met het ijs.

Oesters met citroenijs

  1. Snijd het citroenijs grof. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verdeel de sesamdressing over 4 oesters. Verdeel daarna het citroenijs en de rode peper over de schelpen.

Oesters met soja en yuzu

  1. Pers de limoen en verdeel het sap over de volgende 4 oesters. Verdeel vervolgens de sojasaus, sambal en de Yuzupoeder over de schelpen. Garneer met bieslook.

Klassieke oesters

  1. Pel en snipper de sjalot. Meng met de rodewijnazijn. Verdeel over de laatste oesters.

Hoe maak je oesters open?

Plaats de oester met de bolle kant naar beneden. Prik (horizontaal) in de scharnier tussen de onder-en bovenschelp, draai het oestermes of schroevendraaier een kwartslag. Pak een mes en snijd de sluitspier aan de bovenkant van de oester door. Maak de onderkant van de oester - de zogeheten baard - los en geniet!

man opent oester met mes

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker