Misschien heb je weleens geprobeerd om je favoriete ijssmaak thuis na te maken met de hand. Waarschijnlijk kwam je er toen achter dat het lang duurt én veel kracht en moeite kost om constant de ijskristallen weg te blijven schrapen. Met uiteindelijk ijs dat iets aan de stugge kant is als eindresultaat. Niet helemaal zoals in de ijssalon. Jammer! Voor dit probleem vonden we een handige oplossing.

Thuis romig ijs maken

Wanneer je thuis aan de slag gaat met écht ijs maken, kun je het ouderwetse handwerk beter vervangen door de hulp van een ijsmachine. Net als in de ijssalon. Zo’n machine zorgt er namelijk voor dat het ijs tegelijkertijd bevriest en gemengd wordt. Zo ontstaan er minder ijskristallen en wordt jouw zelfgemaakte ijs net zo lekker romig als bij de ijssalon. Dit geldt zelfs wanneer je stukjes fruit, chocolade of nootjes toevoegt. Ook frozen yoghurt of sorbetijs smaken het allerbest wanneer je ze maakt met een ijsmachine.

Boretti Machine

Ijsmachine

Een ijsmachine lijkt alleen weggelegd voor de professionals, maar er zijn genoeg exemplaren die prima bij jou in de keuken passen én makkelijk zijn om te gebruiken. De Boretti Gelattiera Roomijsmachine heeft bijvoorbeeld een overzichtelijke inhoud van 2 liter. De machine is zelf-vriezend en op een handig display kun je zien hoe lang het nog duurt voordat je zelfgemaakte ijs klaar is. Goed om te weten: met deze handige machine kun je al binnen een uur bolletjes scheppen. Daarna kun je de mengkom eruit halen om schoon te maken. Kind kan de (af)was doen!

Zelf aan de slag?
Aardbeien-roomijs