Wolkenbroden (in het Amerikaans cloud bread) worden ook wel 'oopsie rolls' genoemd, verwijzend naar het recept dat per ongeluk is ontstaan. Cloud bread heeft een lichte textuur dat vergelijkbaar is met witbrood. Het heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak, wat het een goede basis maakt voor een belegde boterham.

Wat heb je nodig?

Je hebt drie basisingrediënten nodig: eieren, roomkaas en wijnsteenpoeder. Dat laatste is een natuurlijk rijsmiddel dat tegenwoordig verkrijgbaar is in een grote supermarkt of in een natuurwinkel. Aan de ingrediënten kun je naar smaak nog extra zout toevoegen.

Hoe maak je cloud bread?

Verder is de bereiding vrij simpel: splits de eieren. Mix het eigeel samen met de roomkaas en zout. Klop het eiwit stijf samen met het wijnsteenpoeder. Spatel voorzichtig spatel het eiwit door het eigeelmengsel en bak dit af in de oven. 

Bekijk onderstaande video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het brood maakt.