Pittig eten

Bij verkoelend eten voor het slapengaan denken we aan ijsjes of een frisse salade. Echter blijken we het precies in de andere hoek te moeten zoeken. Door pittig te eten voor het slapengaan, ga je zweten en koel je af, vertelt slaapexpert Winni Hofman in een interview met NU.nl. ,,Een pittige curry als avondmaaltijd klinkt misschien wat raar, maar in veel tropische landen is dat heel normaal.'' 

Pittige recepten

Tijdens een hittegolf doe je er dus verstandig aan om wat extra pit toe te voegen aan je eten. Niet voor niets wordt er in de warmste delen van de wereld, rond de evenaar, veel gekookt met pepers. Om je door de huidige hittegolf heen te helpen hebben we een viertal pittige recepten opgesomd voor een betere nachtrust. 

Mosselen met chili, komkommer en kokosrijst

Mosselen met chili, komkommer en kokosrijst

In plaats van het standaard mosselpannetje, geven we er een Aziatische twist aan. Wat extra pit bij de mossels door de chilisaus en heerlijk geurende kokosrijst.

Surinaamse kip met bruine bonen

Surinaamse kip met bruine bonen

Van pittige mosselen gaan we door naar pittige kip. Dit keer geen flauw rood pepertje maar een madame jeanette-peper. Zweten gegarandeerd. 

Noedels met pittige vis en basilicum

Noedels met pittige vis en basilicum

Dit noedelrecept met pittige vis en basilicum barst van de exotische smaken. Met wel liefst drie rode pepertjes weet je zeker dat je een spannend gerecht op tafel zet.

Saag paneer

Saag paneer

Dit gerecht is een pareltje uit de Indiase keuken. Deze vegetarische curry maak je met spinazie en kaas die niet smelt en met flink wat pit.