Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Wat is gratineren?
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Wat is gratineren?

De basis van koken
Wat is gratineren?

Gratineren is een kooktechniek waarbij je producten (vlees, vis, gevogelte, groente, kaas, fruit en meringue) aan een kant een goudbruine korst vol smaak geeft. Vaak wordt dit gedaan met broodkruim, kruiden, noten, geraspte kaas of (Hollandaise)saus. Het wordt gebruikt als garingstechniek, voor producten zoals tomaten en vis die redelijk veel vocht bevatten, of als afwerkingstechniek, waarbij gegaarde producten een smakelijk laagje krijgen.

Het is een droog bereidingsproces dat bij hoge temperatuur wordt uitgevoerd. Door de hoge temperatuur ‘droogt’ het oppervlak snel uit, terwijl de binnenkant van het product perfect gaart en sappig blijft. Deze bereiding kun je à la minute toepassen. Voor een zachte (gebonden) korst gebruik je eidooiers, voor een knapperige korst gebruik je droge ingrediënten, zoals paneermeel of broodkruim.

Bekijk hier onze favoriete gegratineerde gerechten

Wat is gratineren?

Ook interessant

  • Dit is de top 5 populairste kerstrecepten van 24Kitchen
    Nieuws
  • Paris-Brest

    Paris-Brest is een nagerecht uit de Franse keuken, met als basis soesjesdeeg.

    voorbereidingstijd 40 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Portobello-burgers met gesmolten kaas
    Yes! Onze versie van de Shake Shack Shroomburger.
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 2,8

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
  11. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  12. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  13. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  14. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  15. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  16. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  17. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  18. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  19. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  20. Hoelang moeten groenten koken?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 11:00 - 12:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  2. 12:00 - 13:10
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  3. 13:10 - 14:05
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  4. 14:05 - 14:35
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  5. 14:35 - 14:55
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  6. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  7. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  8. 16:00 - 16:35
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  9. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  10. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  11. 17:25 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  12. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  13. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  14. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  15. 19:00 - 20:00
    Gordon Ramsay: Uncharted Showdown 1
    (Nu op tv)
  16. 20:00 - 21:00
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  17. 21:00 - 21:55
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  18. 21:55 - 22:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  19. 22:30 - 23:05
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  20. 23:05 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  21. 00:00 - 00:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  22. 00:25 - 01:20
    Gordon Ramsay: Uncharted Showdown 1
    (Nu op tv)
  23. 01:20 - 02:15
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  24. 02:15 - 03:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  25. 03:00 - 03:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  26. 03:30 - 03:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  27. 03:55 - 04:20
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  28. 04:20 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  29. 04:50 - 05:20
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  30. 05:20 - 05:30
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  31. 05:30 - 05:45
    De Brigade
    (Nu op tv)
  32. 05:45 - 06:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  33. 06:00 - 06:30
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  34. 06:30 - 07:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  35. 07:00 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  36. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  37. 07:35 - 07:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  38. 07:55 - 08:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  39. 08:00 - 08:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  40. 08:25 - 08:50
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  41. 08:50 - 09:20
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  42. 09:20 - 09:50
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  43. 22:05 - 22:35
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  44. 23:10 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  45. 23:30 - 00:00
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C