Vis, en dan in het bijzonder witvisfilet, is een delicaat stukje vis en moet op een speciale manier behandeld worden wil je ervoor zorgen dat een filet in zijn geheel op je bord belandt. Te beginnen met het droogdeppen van de vis.

Stap 1: droog deppen

Wanneer de vis nog 'nat' is voordat je 'm in de pan bakt, zal hij gaarstomen in plaats van krokant bakken. Grote kans dat je vis uiteindelijk in een plas water ligt - en zo gemakkelijker uit elkaar valt. Hoe is dit op te lossen? Dep de vis goed droog voordat je 'm bakt. Zout de vis daarna, en bak hem direct in een hete pan.

Stap 2: geef 'm de tijd

Vlees, maar ook vis plakt de eerste paar minuten vast aan de pan. De oplossing? Laat 'm even in de pan bakken zonder eraan te zitten. Zodra hij krokant gebakken is, laat de filet vanzelf los. Schud de vis voorzichtig na een aantal minuten. Kun je 'm bewegen in de pan? Draai hem dan voorzichtig om en bak hem op die kant gaar.