Tien top-tips voor een makkelijke maaltijd
- Durf te experimenteren! Smaken verschillen en kleine aanpassingen kunnen het gerecht persoonlijk maken.
- Laat vlees op temperatuur komen door het enige tijd voor het bakken uit de koelkast te halen.
- Gebruik zoveel mogelijk seizoensproducten. Deze zijn vaak goedkoper en beter van smaak.
- Maak gebruik van verse kruiden: Het geeft je gerecht meer smaak en bovendien fleurt het je bord op. Denk aan het takje gezelligheid!
- Lees het etiket van een product. Hoe minder stoffen zijn toegevoegd, hoe natuurlijker en gezonder het product is.
- Laat het water eerst koken voordat je groente toevoegt. Zo wordt de kooktijd korter en verlies je minder voedingsstoffen.
- Gebruik de juiste olie!
- Snijd vis en vlees op een andere plank dan groente. Was na afloop het mes en je handen.
- Het oog wil ook wat, dus zorg dat je gerecht er kleurrijk uitziet. Houd groente fris van kleur door het niet te lang te koken. Groente en de kleur legergroen gaan niet samen.
- Zoals bekend: maak het je jezelf gemakkelijk, maar maak het vooral lekker!
Bekijk hier alle recepten van Rudolph.