Seacuterie
De visplank, of seacuterie, is een van oorsprong Australische trend. De plank bestaan daar uit verschillende visgerechten die vooral geserveerd worden bij een drankje. Denk overigens niet dat je wegkomt met een simpele makreelsalade. Denk eerder aan een mix van gepekelde, gefermenteerde én gerookte vis of schaaldieren.
Zwaardvisham en octopussalami
Het was de Britse warenhuisgroep Waitrose die de seacuterie opnam in hun jaarlijkse food and drink report. Zo spotte zij al eerder zalmpastrami, zwaardvisham en octopussalami op de menukaart. Zoals je ziet, ligt de focus bij seacuterie niet op het enkel serveren van goede vis. De nadruk ligt juist op de vernieuwende (of juist eeuwenoude) bereiding.
Zelfgemaakte visplank
Wij zijn de seacuterie helaas nog niet tegengekomen op een menukaart maar je kunt 'm natuurlijk ook zelf maken. Wij delen hieronder alvast 4 gerechten die er perfect bij passen.