De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gepocheerde oesters met gekonfijte citroen

Kook de citroenen tot driemaal toe om ze op deze manier te blancheren. Zet de citroenen op in koud water en breng aan de kook. Giet af wanneer het water kookt. Vul de pan opnieuw met water en breng samen met de citroenen weer aan de kook.

60 MIN
Gepocheerde oesters met gekonfijte citroen
Estée Strooker

Bereidingswijze

Kook de citroenen tot driemaal toe om ze op deze manier te blancheren. Zet de citroenen op in koud water en breng aan de kook. Giet af wanneer het water kookt. Vul de pan opnieuw met water en breng samen met de citroenen weer aan de kook. Giet vervolgens af. Herhaal dit nog eenmaal. Zet de citroenen daarna op met water en suiker en breng het hierna weer aan de kook.

Haal de citroenen eruit en laat het vocht inkoken tot een siroop. Snijd de schil van een halve citroen in blokjes (brunoise).

Open de oesters met een oestermes en snijd ze los van de schelp. Vang het oestervocht op. Verwarm water in een pannetje (niet koken) en pocheer hier de oesters in voor 30 seconden tot 1 minuut. Voeg de roze peperbesjes toe, wat gesnipperde sjalot en maak af met een takje dille. Zorg ervoor dat de oesters niet koken. Doe er uiteindelijk gekonfijte citroen erbij en een klein beetje siroop van het citroen. Voeg een klein scheutje witte wijnazijn toe. Haal uiteindelijk de pan van het vuur.

Serveren:
Doe de oesters terug in de schelp en voeg de jus toe. Maak het af met een takje dille.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker