Frittata met couscous

Een simpel gerecht met ingrediënten die je vast en zeker nog in de voorraadkast hebt staan. Couscous is, net als ei, veelzijdig en daarom matchen ze zo! Een lekkere, maar ook voordelige keuze. 

Gehaktbrood met ei

Een gerecht waarbij het eitje verstopt is, is natuurlijk op en top Pasen. De smaak is trouwens niet verstopt maar juist volop aanwezig. Een ander voordeel is dat je dit gerecht in een grote portie kan maken, en je het lekker kan delen tijdens je brunch.

Croissant met ei, pesto en mozzarella

Houden jullie ook zo van de geur van versgebakken croissantjes? Als je dacht dat het niet beter kon, dan heb je het mis. Tip: maak een vulling! In dit recept doe je dat met ei, pesto en mozzarella. Maar het kan natuurlijk ook met andere favoriete ingrediënten.

Schuimomelet met courgette en dille

Een schuimomelet is eenvoudig te maken en je kunt er van alles in kwijt. Probeer deze versie met courgette en dille eens. Het verschil met een 'gewone' omelet? Een schuimomelet maak je met geklopt eiwit en daarom is-ie zo luchtig. 

Gepocheerd ei

Een gepocheerd ei is een ultiem brunchrecept. Je gaat toch spontaan watertanden van het gestolde eiwit en de uitlopende dooier zodra je 'm opensnijdt. Het lijkt misschien een gewaagd klusje, maar als je het stap voor stap doet, zul je zien dat het meevalt. 

Omelet

Een omelet is makkelijk, snel en ook nog eens lekker. Even de eieren klutsen, ene kant garen, andere kant garen, en dan ben je al klaar. Met zelf uitgekozen toppings maak je er een echt feestmaaltje van. Denk bijvoorbeeld aan spek, kaas of tomaat. 

Roerei

Wil je een spiegelei maken, maar breekt de dooier? Dat is de perfecte kans om een roerei te maken! Dat is natuurlijk een grapje, want roerei is gewoon hartstikke lekker. Met deze tips maak je zelf de allerlekkerste.

Hoe zorg je ervoor dat je een perfecte paasbrunch organiseert?
Bekijk hier de 12 dingen die niet mogen ontbreken bij een traditionele paasbrunch