Hidde was zelf jarenlang op zoek naar een boek waarin alle kennis omtrent het banketbakkersvak was gebundeld. Tot zijn grote verbazing kon hij geen boek vinden dat aan zijn eisen voldeed en daarbij compleet genoeg was, dus besloot hij het heft in eigen handen te nemen.

Zonder basis ben je nergens
Zonder goede basis - in dit geval kennis en techniek - krijg je namelijk nooit een goed gerecht en Hidde weet dat maar al te goed. Van karamel tot meringue en van biscuitdeeg tot ganache; het zijn de (vaak klassieke) basisonderdelen die van niets iets maken.

Elk hoofdstuk (uiteenlopend van deegsoorten tot botercrèmes en van chocolade tot gelatine) begint met een introductie van het product of de bereiding, waarna Hidde verder gaat met de mogelijke bereidingen en afsluit met inspiratierecepten. Hierdoor krijg je een goed beeld van het onderwerp, van begin tot eind, waardoor Patisserie een prachtig document is voor de beginneling en professional.

Nougat, macarons en meer
Hoewel de fundering van een recept de basis vormt, is het uiteindelijke gerecht zeker niet minder belangrijk. Daarom voegde Hidde zijn favoriete recepten toe aan elk hoofdstuk en kun je zelfs zijn waanzinnige nougat en macarons thuis maken, en nog tal van andere zoete pareltjes.

Je bestelt Patisserie van Hidde de Brabander hier. Wil je meer van hem zien? Houd dan vanaf 3 oktober 24Kitchen in de gaten en geniet van De Brabander Bakt!