Pasta pesto

Pasta pesto kun je natuurlijk maken in tal van soorten. Maar naast de ingrediënten die je gebruikt, kun je ook variëren met verschillende soorten pestosaus. Zo heb je onder andere de bekendste groene pesto, de pesto alla genovese uit Genua en de rode pesto, pesto rosso, die de meesten ook wel kennen. Mocht je je afvragen waar de naam van de saus vandaan komt: pesto is een afgeleide van het Italiaanse woord voor vermalen: pestatura. 

pasta pesto

Pasta pesto & antipasto pesto paprika

Dit is niet de pasta pesto zoals je ‘m kent. 24Kitchen’s Job en Perry hebben wat bijzonders gemaakt van de pesto door het te maken van waterkers, munt, basilicum, Parmezaanse kaas en een beetje suiker. Om het een volwaardige maaltijd te maken kun je er met dit recept ook nog een heerlijke paprika-antipasto bij maken. 
Bekijk

pasta pesto

Spaghetti met spinaziepesto en krokant broodkruim

24Kitchen’s chef Hugo weet precies wat ervoor nodig is om een maaltijd niet te ingewikkeld in bereiding te maken, maar toch als feestje op je bord te laten belanden. Dit recept is perfect voor de doordeweekse dag. Want: niet te veel ingrediënten en het staat al binnen 20 minuten klaar. 
Bekijk

pasta pesto

Spinaziepasta met pesto-saus 

Een voedzame pasta met een berg spinazie en cherrytomaatjes voor de momenten dat je behoefte hebt aan krachtvoer. Afgetopt met uitgebakken spekjes en zelfgemaakte groene pesto.
Bekijk

pasta pesto

Conchiglie al pesto fresco

Veel meer dan pasta met pesto en sperziebonen is deze maaltijd niet. Een bewijs dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn en less nog altijd more is. Top ‘m af met een regen van geraspte Parmezaanse kaas en hij is klaar om op aan te vallen. 
Bekijk

pasta pesto

Fusilli Con Pesto Alla Siciliana Caprese Alla Gio

In Genua, waar de groene pasta pesto zoals wij ‘m over het algemeen kennen, vandaan komt eten ze pasta pesto het liefst met linguine. Dat kan wel zo zijn, maar op fusilli blijft veel meer saus achter. Een pasta met een net iets spannendere pesto dan de standaard groene. Wat je meteen al ziet aan de kleur door de ricotta en tomaten. Om dit gerecht meer body te geven kun je er met dit recept de caprese di Gio van chef Giovanni Caminita bij maken.
Bekijk

pasta pesto

Pesto trapanesi met auberginesalade

Gooi de variatie in pestoland erin met deze pesto trapanesi pesto. Hier ga je geen pijnboompit in vinden en ook geen amandelen, maar wel pistachenootjes. En dat geeft weer een heel eigen smaak.
Bekijk

Pasta pesto

Pasta met pesto-parmahamkip

Voor de avonden dat je jezelf achter de potten en pannen moet slépen en je door de trek inmiddels al net zo groen ziet als de pesto, is dit gerecht je redding. Binnen 20 minuten kan het op tafel staan. Het is nog een culinair hoogstandje ook met de in parmaham met pesto gerolde kipreepjes.
Bekijk

pasta pesto

Zalm met spinaziepesto uit de oven

Pesto maak je natuurlijk het liefst zelf. Dat is wel zo lekker. Maar dan wel met spinazie in dit geval. Een goede tip bij het maken van je eigen pesto is dat je de kaas er niet in (grote) blokken aan toevoegt, maar geraspt. Dan wordt het beter opgenomen in het geheel.
Bekijk

Pasta pesto

Spaghetti Con Acciughe e crescione pasta met waterkers insalata lattuga salade met veldsla

Spaghetti watteh? Een heerlijke mondvol. We leggen het even uit: een pesto met waterkers als hoofdingrediënt die je eet met dikke spaghetti met daarbij vlees bereid op Italiaanse wijze en een frisse salade. Weinig meer heeft een mens nodig om gelukkig te worden.
Bekijk

pasta pesto

Ovenschotel Genovese

Een heel andere manier om pasta pesto op tafel te gooien is in een ovenschotel. Dan moeten we bekennen dat we een klein beetje smokkelen, want in deze pasta komt slechtst een lepeltje pesto voor. Een recept uit de koker van Rudolph, waarin hij zijn fantasie heeft gebruikt en simpelweg verschillende dingen heeft gecombineerd die hij lekker vond. We noemen: ongepaneerde schnitzels, asperges en mozzarella.
Bekijk