Jamie's pannenkoekenbeslag

Als Nederlander (en daarmee de ultieme pannenkoekenbakker) nemen we niet graag tips aan van anderen als het aankomt op ons traditionele recept. Voor Jamie maken we een uitzondering. Hieronder zijn receptuur.

Het recept van Jamie is simpel. Hij gebruikt géén weegschaal maar twee doorsnee koffie- of theekopjes. ,,Het maakt niet uit wat voor kopjes je gebruikt als je maar dezelfde kopjes gebruikt voor zowel de melk als de bloem''.

Vul één kopje (tot over de rand - je mag stapelen) met bloem en de andere met melk. Disclaimer: de laatste niet over de rand alsjeblieft. ,,Voeg de bloem en de melk samen in een kom. Daar doe je één ei bij en een snuf zout'', legt Jamie uit. Dit mix je met een garde samen tot een gladde massa.

Jamie's variaties

Met het zojuist gemaakte pannenkoekenbeslag maakt Jamie 4 verschillende recepturen: simpele wafels, fluffy pancakes, hartige fritters. Voor het vierde receptuur voegt hij wat extra melk toe waardoor het beslag dunner wordt. Hier maakt hij France crêpes van.

Benieuwd naar de recepten? Bekijk de receptvideo hieronder.