In Hugo maakt Kennis: Frankrijk doorkruist de 24Kitchen het prachtige en diverse land in Europa. Hij ontdekt het échte Franse leven en proeft van al het lekkers wat deze populaire vakantiebestemming te bieden heeft. Hieronder lees je alles wat hij te weten is gekomen tijdens zijn reis.
Hugo's Franse Hotspots
Parijs
In Parijs ondekt Hugo de Franse manier van borrelen oftewel de welbekende apéro. Hij schuift aan bij verschillende mensen maar ontdekte gauw dat deze manier van samenkomen voor iedereen hetzelfde doel heeft.
Bourgogne
Bourgogne staat bekend om de mooie wijnen, mosterd uit Dijon en natuurlijk de wijngaardslak, oftewel de escargot. Tijdens zijn reis ontdekt hij de tradities en gewoontes van een echte Bourgondiër.
Lyon
De Lyonnais zijn dol op koken voor grote groepen mensen. Het liefst doen ze dit thuis, en zo uitgebreid mogelijk. Om zich onder te dompelen met de cultuur gaat Hugo koken met een Lyonnais gezin.
Jura
In Jura begint Hugo aan een typisch Frans vakantiebaantje. Hij gaat werken op de alpage van François. Hier ontdekt hij wat de kaas uit de Jura onderscheidt van andere kazen.
Provence
In Provence maakt Hugo geitenkaas met Thierry en Sophie. Deze verkoopt hij later op de boerenmarkt, waar hij de lokale bevolking ontmoet.
Aix-en-Provence
In Aix-en-Provence leert Hugo hoe hij moet lunchen als een echte Fransman, maar eerst moet hij werken als een echte Fransman in de kaaswinkel van Benoit.
Marseille
Hugo sluit zijn Franse avontuur af door als échte visserman Marseille te ontdekken. Hij zal verse vis vangen en bereiden, maar ook inspiratie opdoen bij een lokale beroemdheid. Hij eindigt met een zenuwslopend potje pétanque.
Ook interessant
- 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
- Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
- Hier moet je eten in Graz
- 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
- Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- &C x 24Kitchen - tips and tricks
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam