Zodra de bodem van de Nutella zichtbaar is, kun je dit eenvoudige ijsje zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een pot Nutella én heavy cream. Letterlijk naar het Nederlands vertaald betekent dat laatste 'zware room'. De room is te vergelijken met slagroom, maar deze variant bevat nét wat meer vet. Helaas, is dit product niet kant-en-klaar in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen maar dat is geen reden tot paniek. Want wij delen maar al te graag het recept.

Heavy cream 

Om zelf heavy cream te maken heb je slechts twee ingrediënten nodig: slagroom en mascarpone. Een makkelijke vuistregel die je kunt hanteren: voor elke 100 ml slagroom, voeg je 30 gram mascarpone toe. Klop de mascarpone eerst los en voeg daarna de slagroom toe. Meng dit goed door elkaar en je heavy cream is klaar.

Tijd voor nutella-ijs

Nu je de heavy cream klaar hebt staan, is het tijd om ijs te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de heavy cream in de Nutella-pot gieten en goed schudden. Schraap eventueel met een pannenlikker alle zijkanten schoon. Zet de pot voor minimaal twee uur in de vriezer en genieten maar.

Tip:
Dit geweldige recept kun je ook gebruiken bij een pot pindakaas of speculoos. Net zo makkelijk en net zo lekker! 

Zelf maken? Bekijk de video hieronder.