Hoe pocheer je een ei?

  1. Breng een ruime pan water tegen de kook aan; er zijn nu kleine bubbeltjes te zien (géén grote!).
  2. Maak een draaikolk in het water, door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. 
  3. Breek het ei in het midden van de draaikolk.
  4. Wacht 3 tot 5 minuten: 3 minuten voor een zacht eitje, 5 minuten voor een hard eitje.
  5. Schep het ei uit het water met een schuimspaan en laat het op een stukje keukenpapier uitlekken.
  6. Klaar om op te eten! Heerlijk bij groene asperges, in een salade of op brood als egg benedict

Tips voor een perfect gepocheerd ei

Wil het toch nog niet helemaal lukken met het pocheren? Lees snel deze tips voor het perfecte gepocheerde ei.

  • Gebruik verse eieren, dat is al de helft van het werk! Bij verse eieren zit het eiwit steviger om het eigeel en gaat pocheren duizend keer makkelijker.
  • Zorg ervoor dat het water niet hard aan het koken is. Door het harde borrelen van het water is het nog moeilijker om het ei bij elkaar te houden.
  • Een beetje smokkelen mag! Gebruik een stukje plasticfolie of een boterhamzakje als hulpmiddel. Besmeer het zakje/plastic met een beetje olijfolie en breek hier één ei in. Knoop het ei zo strak mogelijk dicht en laat het ei-bundeltje in het water zakken. Zo kan je gemakkelijk meerder eieren tegelijk pocheren!
  • Om het ei goed bij elkaar te houden, zou je ook een theezeefje kunnen gebruiken. Breek het ei in het theezeefje en laat deze langzaam in het water zakken. Zo krijg jij, met een klein beetje hulp, het perfecte gepocheerde ei. 

Trek gekregen? Klink op onderstaande foto's voor de bijbehorende recepten.