Gezond?

We weten inmiddels wel dat havermout enorm veel voordelen met zich meebrengt. Het bevat veel koolhydraten maar weinig suikers waardoor je bloedsuiker niet gaat schommelen. Het aandeel aan vitamine B geeft je natuurlijke energie. Daarnaast zijn de mineralen en het antioxidant mangaan verantwoordelijk voor gezonde botten en stofwisseling. En als laatst schijnen havervlokken een voedingsvezel te bevatten die een cholesterolverlagende werking heeft. Kortom, een goed ingrediënt om je dag mee te beginnen.

Overnight oats

Niet iedereen is fan van een bakje havermoutpap. Deze TikTok-trend brengt daar wellicht verandering in. Het idee van overnight oats (de naam zegt het al) is dat je de havermout een nachtje in de koelkast zet. Doordat de havermout ‘s nachts al het vocht van bijvoorbeeld melk in zich opneemt ontstaat er een pudding-achtige structuur in plaats van het 'saaie' papje.

Eindeloos variëren

Veel mensen variëren met het recept voor dit ontbijt. Je kunt werkelijk alle kanten op als het gaat om smaak. Maak bijvoorbeeld een variant met cheesecake, karamel of zelfs snickers.

Snicker overnight oats maken

Meng de havermout met een eetlepel pindakaas, een theelepel ahornsiroop en vanille-extract en een snuf zout. Zet dit een nacht in de koelkast. Top de ochtend erna af met een theelepel karamel, gesmolten chocolade en een aantal pinda's. Laat 10 minuten opstijven en je ontbijt is klaar. Check de video hieronder voor het hele recept.