Sommige recepten vragen je om het koekjesdeeg een uur, een nacht of een hele dag te laten rusten in de koelkast. Bakkers advies? Leef deze regels netjes na. Te beginnen met dat het recept niet voor niets zo geschreven is. 

Maar wáááárom dan?

Zo krijgt de boter in het deeg de kans om koud en vast te worden. Gekoelde boter loopt minder snel uit tijdens het bakken: vet in gekoeld koekjesdeeg smelt minder snel dan het vet op kamertemperatuur. Dit resulteert in volle, knapperige koekjes.

Smaak

Smaak-wise is er ook een verschil. Tijdens het koelen droogt het koekjesdeeg geleidelijk uit. Dit resulteert in geconcentreerde smaken. Naast smaak, zal het suikergehalte zich ook concentreren waardoor de koekjes bruiner en knapperiger worden.

Mocht je alvast vooruit willen werken met bakken: koekjesdeeg kun je 1 week in de koelkast bewaren. Stop je de deegballen in de vriezer? Dan heb je maanden plezier van verse koekjes. Maak er extra veel, zouden we zeggen ;)

En begin vooral met dit heerlijke recept

Ga naar het recept voor deze chewy citroen-maanzaadkoekjes >

citroen-maanzaadkoekjes bakken