Datterino-tomaten

 Datterino-tomaten, een soort pruimtomaten, groeien op Sicilië, een eiland bij het puntje van de 'Italiaanse laars'. Sicilië kent hoge temperaturen en een vruchtbare grond. Volgende de kwekers is dat de sleutel tot succes. Deze omstandigheden zijn perfect voor de Datterino en zorgen voor de volle en zoete smaak waar de rode vrucht zo bekend om staat.

Smoorverliefd

Dat de meeste chefs smoorverliefd worden op de Datterino’s zit hem al in de naam. Datterino betekent ‘kleine date’ oftewel 'kleine dadel' in het Italiaans. De tomaat heeft een hele volle zoete smaak en daarnaast weinig zaadjes en veel vruchtvlees. Hoe meer vruchtvlees betekent ook minder vocht. Het laatste wat je als chef wilt, is dat je tomatensaus te waterig wordt. Maar voornamelijk de volle zoete smaak is de eigenschap die deze 'date' tussen chef en tomaat een groot succes maakt. Hierdoor blijkt maar weer dat liefde écht door de maag gaat.