Aardbeving februari 2023 

In februari 2023, een half jaar na de opnames, vonden in Zuid-Turkije en Noord-Syrië hevige aardbevingen plaats. De plekken uit de aflevering zijn helaas allemaal getroffen. Alle personen uit de aflevering zijn gelukkig veilig. De aflevering én dit artikel zijn een ode aan hoe het was en wat het hopelijk ooit weer zal worden.

1. Café Affan coffee

"Dit café lag op een hele bijzondere plek, namelijk tussen een moskee, synagoge en katholieke kerk in. Mensen van alle geloofsovertuigingen kwamen dus hier samen om een spelletje te doen en een kopje thee te drinken. Een mooie plek waar je kon neerstrijken en helemaal op te gaan tussen de locals."

cafe affan coffee

2. Künefe çinaralti yusus usta

"Kunefe is hét Turkse toetje. Knapperig aan de buitenkant van het engelenhaar en lekker zacht vanbinnen door de zachte kaas. Daarna overgoten met een zoete suikersiroop. Dit typische gerecht werd op deze plek nog op traditionele wijze gemaakt. Als echte zoetekauw wil je dit toetje echt eens proberen."

kunefe

3. Sultan sofrasi

"Tepsi kebabi is een authentiek gerecht uit deze streek. Bij Sultan Sofrasi werd het op de traditionele manier gemaakt. Chef Nedim weet namelijk als geen ander hoe je dit gerecht met de verste ingrediënten moet maken. Hij vertelde mij dat hij het al minstens duizend keer had gemaakt. Lekkerder dan dat gaat het echt niet worden."

tepsi kebabi