Video Hide Ads
Aan

1. Eisl Eis in Abersee

Bij deze lokale ijsmaker proef je het allerlekkerste verse schapenmelkijs. De smaken variëren van wat meer toegankelijke smaken tot meer experimenteel. Als je hier langsgaat is het zeker de moeite waard om de smaak bosbes-rozemarijn te proberen. Als je het proef snap je direct waarom het ijs in de smaken is gevallen. 

eisl eis heidelbeer smaak

2. Döllerer in Golling an der Salzach

Chef Döllerer staat bekend om zijn expertise in de Alpen Cuisine. In het dorpje heeft hij een restaurant waar hij traditionele gerechten serveert maar ook een restaurant waarin hij zijn culinaire talenten laat zien. Op beide plekken staan lokale producten op het menu. In deze streek mag je gerechten met wilde bessen en melkproducten zeker niet overslaan. 

Schwarzbeernocken (wilde-bessenpannenkoekjes)

3. Sonnhoff in St Veit Im Pongau

Op deze gastronomische plek kan je logeren én lekker eten. Eigenaar Vitus Winkler haalt zijn inspiratie uit de omgeving. Proef de versgeplukte kruiden in al zijn gerechten op het menu. De specialiteit Fleischkrapfen, een soort pasteitje, is een gerecht dat je zeker moet bestellen als je hier komt eten.

fleischkrapfen oostenrijks pasteitje