Hoe je broccoli het beste kunt bewaren is afhankelijk of je het al bereid hebt of niet. Rauwe broccoli gaat zo'n 5 a 7 dagen mee - mits bewaard volgens onderstaande methode.

Rauwe broccoli bewaren

Wil je dat jouw rauwe broccoli lang goed blijft? Leg 'm dan liever niet in de fruitschaal maar in de koelkast. Daar is-ie 5 tot 7 dagen goed. In de fruitschaal spant het er al na 2 dagen om. Wil je dat de groente in optimale conditie blijft? Snijd de roosjes eraf, besproei ze met water, rol ze in keukenpapier en leg ze in de koelkast. Maak de broccoli niet te nat, dat bevordert de groei van schimmel.

Broccoli invriezen

Rauwe broccoli kun je daarnaast invriezen als je het voor een langere tijd wil bewaren. In de vriezer blijft de broccoli tot een jaar goed. Voordat je de rauwe broccoli invriest moet je 'm kort blancheren in water. Dit doe je door de broccoli in stronken te snijden en 2 minuten onder te dompelen in kokend water.

Bereide broccoli bewaren

Wil je een gerecht met daarin broccoli invriezen? Als de broccoli verwarmd is, hoef je de groente niet meer te blancheren en kan-ie regelrecht de vriezer - of koelkast in.