Dat lijkt gek, aangezien meringue in de basis alleen maar uit eiwit en suiker bestaat, maar het is en blijft precisiewerk. Gelukkig is Donna er om je uit de brand te helpen en met haar tips kan jouw meringue haast niet meer de mist in gaan.

Mijn meringue mislukt altijd. Heb je tips bij het maken van meringue?

Meringue maken

Donna Hay: "Ik heb in mijn leven duizenden meringues gemaakt. Het is echt mijn lievelingsgerecht. Het is heel belangrijk om te starten met een brandschone kom. Bakken is scheikunde! Dus wees heel precies met het afmeten van ingrediënten. Hoe minder ingrediënten een recept bevat, hoe voorzichtiger je te werk moet gaan. Weeg altijd je eiwitten af, aangezien eieren nogal kunnen verschillen qua grootte. Volg verder heel nauwkeurig de aanwijzingen in het recept. Succes!"

Verdere tips:

- Kom: Maak de kom vetvrij en gebruik bij voorkeur een glazen of roestvrijstalen kom om het eiwit in op te klopppen.
- Splitsen: een beetje eigeel bij het eiwit is een probleem. Andersom niet. 
- Eieren: gebruik eieren die op kamertemperatuur zijn - deze laten zich beter stijf kloppen. 
- Stabilisator: zuren als limoensap, of wijnsteenpoeder stabiliseren het schuim.
- Glans: een scheutje azijn geeft de meringue een mooie glans
- Stand: klop het eiwit op de hoogte stand op tot het begint te schuimen.
- Suiker: voeg de suiker beetje bij beetje toe.