De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoetbrood

Deze specialiteit gaat in Groningen als Zoetbrood over de toonbank! Een heerlijk luchtig brood dat je zo op tafel zet. Éxtra lekker met wat jam of boter...

30 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Groninger Zoetbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze specialiteit gaat in Groningen als Zoetbrood over de toonbank! Een heerlijk luchtig brood dat je zo op tafel zet. Éxtra lekker met wat jam of boter...

Bereidingswijze

Stap 1:
Draai de bloem, zout, boter, gist, basterdsuiker en het water in de keukenmixer tot een soepel en egaal deeg. Laat de mixer net zo lang draaien totdat het deeg een temperatuur heeft van circa 25-26 °C. Laat het deeg onder een vochtige theedoek circa 20-30 minuten rusten.

Stap 2:
Verdeel het deeg in twee gelijke delen en kneed nog even goed door. Laat het deeg nu voor circa 60 minuten rijzen.

Stap 3:
Sla de deegstukken plat. Vorm het deeg tot broden en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Laat nog circa 2 uur rijzen.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broden in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker