De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete aardappel- en rodelinzensoep met feta

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de geriste tijm in de pan.

30 MIN
Zoete aardappel en rode linzen soep met feta

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.

Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de geriste tijm in de pan. Spoel de linzen af onder de koude kraan. Voeg de rode linzen, het water en een flinke snuf zeezout toe en kook gaar met het deksel op de pan in circa 20 minuten.

Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de boerenkool in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de aubergine, boerenkool, kurkuma, komijn, een snufje zout en versgemalen peper toe. Verwarm circa 10 minuten.

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de aubergine-boerenkoolmengsel, wat verse tijm, een scheut olijfolie extra vierge en wat verkruimelde feta.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker