De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traybake van kip, zoete aardappel, bloedsinaasappel en paprika

Een heerlijke maaltijd uit het programma De Frisse Start. Deze traybake van kip, zoete aardappel, bloedsinaasappel en paprika smaakt echt verrukkelijk!

25 MIN
Traybake van kip, zoete aardappel, bloedsinaasappel en paprika

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kippendijfilets in met olijfolie, zout, peper en gerookt paprikapoeder. Rol ze weer op in de oorspronkelijke vorm (zodat ze niet zo makkelijk uitdrogen). Schil en snijd de zoete aardappels in stukken.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Pel en snijd de rode uien in parten. Kneus en pel de knoflook. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in parten.

Verdeel de groenten, sinaasappel en blaadjes tijm over de bakplaat of een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Leg de kippendijen erbij. Bak het gerecht circa 25 tot 35 minuten in de hete oven, tot de groenten geroosterd zijn en kip gaar is. Schep het halverwege een keer om.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker