Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Kerst
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Wat is gratineren?
kerst
kerst
kersttips

Wat is gratineren?

De basis van koken
Wat is gratineren?

Gratineren is een kooktechniek waarbij je producten (vlees, vis, gevogelte, groente, kaas, fruit en meringue) aan een kant een goudbruine korst vol smaak geeft. Vaak wordt dit gedaan met broodkruim, kruiden, noten, geraspte kaas of (Hollandaise)saus. Het wordt gebruikt als garingstechniek, voor producten zoals tomaten en vis die redelijk veel vocht bevatten, of als afwerkingstechniek, waarbij gegaarde producten een smakelijk laagje krijgen.

Het is een droog bereidingsproces dat bij hoge temperatuur wordt uitgevoerd. Door de hoge temperatuur ‘droogt’ het oppervlak snel uit, terwijl de binnenkant van het product perfect gaart en sappig blijft. Deze bereiding kun je à la minute toepassen. Voor een zachte (gebonden) korst gebruik je eidooiers, voor een knapperige korst gebruik je droge ingrediënten, zoals paneermeel of broodkruim.

Bekijk hier onze favoriete gegratineerde gerechten

Wat is gratineren?

Ook interessant

  • Italiaanse oliebollen
    Hou je niet van de superzoete oliebollen? Probeer dan deze hartige Italiaanse oliebol. Hiermee kan je op een heerlijke wijze het nieuwe jaar in gaan.
    voorbereidingstijd 45 min
    wachttijd 45 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Vegan oliebollen

    Deze vegan oliebollen zijn knapperig van buiten, luchtig van binnen én hartststikke plantaardig. Probeer het recept van oliebollen-koning Hidde de Brabander.

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 60 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hidde de Brabander
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Oliebollen

    Zelf oliebollen maken? Hidde de Brabander (de ongeëvenaarde oliebollen-koning) deelt zijn gouden tips en beproeft oliebollen-recept. Zo bak je thuis de lekkerste bol!

    voorbereidingstijd 45 min
    wachttijd 60 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hidde de Brabander
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  11. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  12. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  13. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  14. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  15. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  16. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  17. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  18. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  19. Hoelang moeten groenten koken?
  20. Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 00:20 - 01:20
    Jamie Oliver: Seasons
    (Nu op tv)
  2. 01:20 - 01:45
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  3. 01:45 - 02:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  4. 02:00 - 02:15
    X-Masterclasses with Hans van Wolde 1
    (Nu op tv)
  5. 02:15 - 02:40
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  6. 02:40 - 03:05
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  7. 03:05 - 03:30
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  8. 03:30 - 04:00
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  9. 04:00 - 04:25
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  10. 04:25 - 04:55
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  11. 04:55 - 05:20
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  12. 05:20 - 05:35
    X-Masterclasses with Hans van Wolde 1
    (Nu op tv)
  13. 05:35 - 05:40
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  14. 05:40 - 05:45
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  15. 05:45 - 06:00
    24Kitchen Gourmet Specials
    (Nu op tv)
  16. 06:00 - 06:25
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  17. 06:25 - 06:45
    Lekker Snel
    (Nu op tv)
  18. 06:45 - 07:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  19. 07:00 - 07:10
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  20. 07:10 - 07:30
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  21. 07:30 - 07:50
    X-Masterclasses with Hans van Wolde 1
    (Nu op tv)
  22. 07:50 - 07:55
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  23. 07:55 - 08:15
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  24. 08:15 - 08:45
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  25. 08:45 - 09:10
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  26. 09:10 - 09:40
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  27. 09:40 - 10:10
    Malaysia Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  28. 10:10 - 11:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  29. 11:00 - 11:30
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  30. 11:30 - 11:55
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  31. 11:55 - 12:00
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  32. 12:00 - 12:30
    Shirma's Caribische Smaken
    (Nu op tv)
  33. 12:30 - 12:55
    Shirma's Caribische Smaken
    (Nu op tv)
  34. 12:55 - 13:25
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  35. 13:25 - 13:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  36. 13:55 - 14:25
    Guillaume's French Atlantic
    (Nu op tv)
  37. 14:25 - 14:55
    Guillaume's French Atlantic
    (Nu op tv)
  38. 14:55 - 15:00
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  39. 15:00 - 15:30
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  40. 15:30 - 16:00
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  41. 16:00 - 16:30
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  42. 16:30 - 16:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  43. 16:50 - 17:10
    X-Masterclasses with Hans van Wolde 1
    (Nu op tv)
  44. 17:10 - 17:35
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  45. 17:35 - 18:00
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  46. 18:00 - 18:30
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  47. 18:30 - 19:00
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  48. 19:00 - 20:05
    Mary Berry's Fantastic Feasts
    (Nu op tv)
  49. 20:05 - 21:00
    Next Level Baker
    (Nu op tv)
  50. 21:00 - 21:55
    Jamie's Easy Christmas Countdown
    (Nu op tv)
  51. 21:55 - 22:50
    Gordon Ramsay: Uncharted 3
    (Nu op tv)
  52. 22:50 - 23:45
    Ainsley's Festive Flavours 2024
    (Nu op tv)
  53. 23:45 - 00:40
    Jamie Cooks Christmas
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C