Kooktips

Weet jij waar je koffie vandaan komt?

Koffie is over de hele wereld geliefd, en in Nederland zijn we helemaal verkocht: met gemiddeld bijna 2,5 kopje per dag voeren we de wereldranglijst aan als het om koffieconsumptie gaat. De warme drank wordt gemaakt van koffiebonen, die beginnen als bes.

>> Lees verder over het proces van koffie: van bes tot espresso

Eindelijk weer koffie uit Zuid-Soedan
Koffiebessen groeien in het best in een warm klimaat. Zo heeft ook de republiek Zuid-Soedan perfecte omstandigheden, maar door maatschappelijke onrust is het lang niet gelukt om koffie te exporteren. Door een project van bekend koffiemerk Nespresso kan dat nu weer wel.


Positieve impuls
De Republiek Zuid-Soedan is een land in het noordoosten van Afrika. Het is sinds 2011 onafhankelijk van Soedan, na 30 jaar onrust en geweld. De bevolking, economie en infrastructuur hebben ernstig geleden onder de situatie.

Nespresso is het eerste koffiebedrijf dat Zuid-Soedan betreedt. In samenwerking met een ontwikkelingsorganisatie en de overheid van Zuid-Soedan bouwen zij aan een innovatief programma dat de koffieboeren zal helpen bij het opzetten van coöperaties, het financieren van hun oogst, de bouw van de benodigde infrastructuur en het commercialiseren van hun koffie voor exportdoeleinden.

Na slechts 18 maanden heeft Nespresso al kunnen bijdragen aan het opzetten van drie koffie-exportcoöperaties in het zuiden van het land, waar uit voor het eerst in 30 jaar koffie voor commercieel gebruik wordt geëxporteerd.

Nieuwsgierig naar deze koffie of meer weten over het project in Zuid-Soedan?

Koffie drink je op je eigen favoriete manier, van espresso tot latte macchiato.
>> Lees verder over verschillende koffie-bereidingen

Meer met koffie
>> Koffie nobake cheesecake
>> Lamsbout gemarineerd met koffie
>> Parijse koffie-eclairs