Kooktips

Simpel & smaakvol: 5 recepten met maximaal 5 ingrediënten

Voor veel recepten halen we (letterlijk) alles uit de kast om een smakelijke creatie op tafel te zetten. Maar lekker kan juist ook heel simpel zijn. De Italianen roepen het al jaren: less is more! Hierbij het bewijs: met slechts 5 ingrediënten (peper, zout en olijfolie niet meegeteld) maak je deze heerlijke gerechten. 

Lees ook: less is more in de Italiaanse keuken.

Zalmpakketjes

Met zalm, prei en saffraan kom je al een heel eind bij dit gerechtje. Het succes zit 'm in de manier van bereiden: en papilotte. Goed ingepakt in bakpapier, waardoor de vis en groenten worden gestoomd in de oven. Zo zet jij met gemak een heerlijk stukje zalm op tafel. 

Gegrilde watermeloen salade met feta en waterkers

De combinatie watermeloen + munt + feta is zó ontzettend lekker dat deze salade niet veel meer nodig heeft. Geen ingewikkelde dressings, enkel wat olijfolie, waterkers en zonnebloempitten. Simpel, maar smaakvol. Genieten.

 

Broccoli-bloemkoolsoep

Oké, oké, bij dit gerecht spelen we een klein beetje vals. De croutons vallen namelijk niet onder de vijf ingrediënten en dat is natuurlijk wel een extra lekkere toevoeging aan deze broccoli-bloemkoolsoep. Maar je maakt de croutons gemakkelijk van een paar oude witte boterhammen, die toch ergens in een kastje liggen om bijna weggegooid te worden. Dus dat telt eigenlijk niet.

 

Spaanse tortilla

Wist jij dat je met slechts aardappels, ui, knoflook en eieren zó een smaakvol gerecht kan maken? De Spanjaarden wel! Zij maken maar al te graag deze heerlijke tortilla. Geef ze eens ongelijk: het is zeker het proberen waard.

 

Lasagne met gegrilde courgette

Van Spanje naar Italië met deze lasagne met gegrilde courgette. Dit gerecht is simpel, smaakvol en ook nog eens lekker licht doordat de bechamelsaus wordt vervangen door Griekse yoghurt. Een heerlijk fris gerecht, perfect voor warme zomerse dagen!